Monday, May 23

Veelkord, Christchurch.

Eile oli nii tore hommik. Nii tore oli päikesega suures majas ja mõnusas voodis ärgata. Hommikukohvi juua. Šokolaadisaia süüa. Ja lissalt - "take your time". Pakkida ja teele asuda. Aga kõik muutus. Kõik muutus umbes kella 16 ajal, kui Christchurchi lähedal bensukas tankimise lõpetasime. Auto. Auto ei käivitu. Ma lissalt ei suutnud seda uskuda. Ausõna. Tundus juba, et kõik need probleemid on minevik. Sai ju uus aku, generaator ja spidomeetri boks ostetud. Viies käik oli meil taaskord olemas. Aga ei. Ikka on vaja veel raha auto alla panna. Taaskord, generaator siis. Kui kartulipõldude vahelt lahkusime, ütlesin Davidile, et nüüd saab ainult paremaks minna. Ei tea kas auto katkiminek on just paremus?!?!?

Igatahes, eilse õhtu saime McDonaldsis netis veeta. Nii kella 23ni. Kõmpisime aga 2km ühes suunas ja tagasi ka. Ja öö veetsime autos Shelli tanklas. Üllatavalt hästi magasin kusjuures. Ärkasin 8:30. Tavaliselt mõnusas voodis ärkasin juba 6st/7st. Niiet tuleb kasuks vahelduseks auto tagaistmel krõnksus magamine. Kurb on aga see, et täna tuleb seda kõike korrata. Niiet hetkel on McDonalds ja siis auto tagaiste. Seekord küll McDonaldsi lähedal parklas, et homme hommikul kell 8 lähedalasuvasse autotöökotta minna. Saame uue generaatori. Taaskord.

Aga õnneks oli tänane päev ka tore. Saime autotöökojast nende aku laenuks ja nii õnnestus Christchurchi lähedal ringi sõita. Pidime küll kokkuhoidlikult seda tegema ja mitte suunatulesid ja muidu tulesid, makki jm sellist kasutama. Õnnestus. Ja saime ära käia sellistes kohtades nagu Lyttelton ja Sumner. Armsad väiksed linnakesed. Kindlasti väga ilusad suvel. Meri, sadam, mäed, majakesed. Hetkel on ka kahjuks nende pilt suhteliselt kurb. Paljud ärid, poed, kontorid on kinni. Ja nii vähemalt veel 3 kuud, kui mitte rohkem. Eriti Lytteltonis on seda näha. Paljud majad on katki. Paljud teed on kinni. Eelkõige mägiteed. Niiet mõned ilusad kohad jäid kahjuks ka nägemata. Aga elu läheb siiski edasi ja inimesed on endiselt toredad ning Uus-Meremaa on endiselt mõnusss!

Lyttelton ja sadam
Sumner ja koobas
Nüüd aga jään pöialt hoidma, et homme auto ilusasti korda saaks ja peale lõunat lõpuks Rangiorasse kohale jõuaks. Nii tahan seda. Hoidke koos minuga pöialt! :)

No comments:

Post a Comment