Wednesday, November 2

Elu telgis.

Kui mõelda telkimisele, siis tuleb kuidagi kohe pähe et "oh, lahe!". Lapsepõlv tuleb meelde. Ja telgis magamine, elamine. Nii mõnna oli see ju. Aga kui saad vanemaks ja teed sellest osa oma reisimisel, siis teate, nii mõnus ei olegi enam. Ja vaikselt hakkab kopad ka juba saama. Miks siis?

Sajab. Siin Te Anau's, kus oleme, ja igal pool ümberringi ka. Jumal tänatud et päris padukat ei tule, et selline uduvihm vm, sest muidu tuleks autosse end kudagi vaevu ära mahutada. Vihm ei ole hea. Niiskus on paha ja hakkab külm. Ja isegi kui meil on nüüd täispumbatav madrats, mis teeb magamise nii palju mõnusamaks, ja hulgim tekke ning magamiskotte (mõni öö võib isegi palav), on ikkagi paha. Lisaks on väga paha õues süüa teha, sest kõik saab märjaks. Jalutada ei saa, matkata ei saa, chillida ei saa. See ju ei ole tore telkimine? Nõustute minuga, eks!


Tegelt, ma usun et mulle isegi see meeldiks, kui oleks soe ja päike ja selline tore suvine olemine. Aga meil on praegu vihm ja pilved ja veic külm ka veel. Ja nii pole tore. Niiet hoidke pöialt, et kuskilt see päike nüüd välja tuleks ja telgi vahepeal ära kuivataks :)

A, mis veel on nö komplikeeritud. Dušš muidugi. Vahest saab ikka oma 4 päeva pesemata olla. Grõuss eks! Oo jaa. Aga siis saab maksta 50eek, et kuskil Holiday Pargis end pesta saaks või naljakas basseinis ujumas käia. Eile ju, läksime siia kohalikku basseini, et siis saaks dušši all mõnuleda, föönitada ja kreemitada ja igati end korda teha. Aga mis me eest leidsime? Bassein asus mingis naljakas ehitises, polnud nagu päris majamoodi teine. Seinad ja katus plastikust või midagi sellist. Viimistlemata. Kõik hall ja tsement. Jube ütleks. Dušši eest tuli eraldi mündid metallkasti panna. Ja 1 dollari eest sai miski 2 min vett. Minul jäi pea igatahes palsamiseks. Mingeid kabiine ega stepsleid ega midagi polnud. Ka soojendust mitte. Ei mingit elementaarset mugavust. Niiet me saime veic šoki, et ei olnudki Euroopa-mõistes bassein. Rääkimata siis pesemisruumidest. Olen edaspidi kindlasti ettevaatlikum! Et kuhu oma raha paigutan :) Ja ärge siis väga naerge seal kõhud kõveras kui mu juuksed imelikult peas on! :)




Aga tegelikult saab kõigega hakkama ja harjub vaikselt ära. Sellega olen juba harjunud, et asjad autos hunnikus ja suht sassis kõik. No ei ole võimalik korda hoida, isegi kui iga päev üritan. Aga ma ikkagi üritan.

Nüüd aga asun järgmist wwoofimise kohta ostida, et ei peaks nende asjade pärast muretsema.
Kallan ikka.

No comments:

Post a Comment