Monday, February 6

Bäk in da Coromandel.

Olemegi otsadega tagasi põhja saare põhja osas – Coromandel poolsaarel. Täitsa põhjas veel ei ole, aga päris lähedal. Ja siin Coromandel'is on tore! Oleme ühe kohaliku juures, nimeks Mike ja vanust 54a. Poissmees, kes elab koos koera ja kassiga. Need kaks viimast on jube armsad!

Lugu ise järgmine. Umbes aasta tagasi, kui David oma autoga tee-ääres seisis, tuli Mike tema juurde, alustas vestlust ning kutsus enda juurde mõneks ajaks. Kohalik majaga ikka kõvasti parem kui telk. Ja nii veetiski David aega Mike'i juures, kalal käies, paadiga sõites jne jne. Nüüd on David siin juba kolmandat korda tagasi.

Mike juures mulle meeldib. Ta on lahe, naljkas ja jube lahe. Esimene õhtu kulistasime kolme peale 2 suurt pudelit siidrit ära. Talle meeldib jubedalt Prantsusmaa ja kokkamine. Tal on ilus maja, 8 mootorratast ja ilus aed. Lisaks leidis ta natuke aega tagasi väikese metssea põssa, keda ta nüüd koduloomaks tahab koolitada. A'la nagu koer, kes tal järgi käiks jne.

Ja meie siin püüame Mike igati aidata. Tal on hetkel jube kiire. Tuleb enda asju teha ja tuleb teisi aidata. Me näiteks niidame muru, rohime, kastame, istutame juurvilju kui vaja, koristame ja korrastame aeda. Teate mis mind siin Uus-Meremaal jube kadedaks teeb? See, et nad saavad siin igast nämmasid puuvilju kasvatada, nagu banaane, virsikuid-nektariine, guaavasid, feijoa, granadill jne jne. Kas ei tee mitte kadedaks?

Asi, mis mind hetkel aga kadedaks ei tee, on -30 kraadine külmus. Kuigi meil siin päike istub koguaeg pilve taga, on siiski soe ja rannas tore. Käisime ükspäev Katedraal Cove juures. Seal oli nii ilus, nagu piltidelt ka näha. 





Teistel päevadel oleme ümberkaudsetel randadel käinud. Mööda liiva kõndinud ja mööda kive roninud. Tahtsime eile aga merekarpe korjata. Kahjuks unustasime kaardi koju ja nii jäimegi tühjade kätega.. Eks teinekord siis jälle.



Selline tore olemine on siin enne ärasõitu. Loodetavasti ikka jätkub ;)
Päikest meile kõigile!

No comments:

Post a Comment