Thursday, June 23

Kokkamine.


Oi oi kui tore on siin küpsetada ja kokata. Ahi on parim leiutis ever! Kõige kuumem asi meie majas on LEIB. Kutsume siin oma maja „Bread makers house!“. Esimese leiva tegi David. Pildil on näha ka, kui mõnna see välja näeb. Ka teise tegi David. See taigna sõtkumine on ikka jube töö ja kuna minu randmed ja käed tööst valutavad, siis peab tema seda tegema. Leiva lõhn on nii hea. Ja lisaks on veel jube hea seda tööle lõunaks võtta, mitte jamasid poe leibu süüa. Nämm nämm. Tegelikult tahaks rukkileiba, et juuretist teha. Rukkileib on ikka rukkileib :)
David ja Lisandro köögis meisterdamas
esimene leivake, peale kerkimist
Lisaks õpime siin igast uusi huvitavaid retsepte. Meil üks prantsuse poistest ja brasiilia kutt teevad ikka nämmasid asju. Rääkimata muidugi India poisist, kes teeb nii keelt allaviivaid vürtsikaid toite. Neist kõigest ei saa kunagi küll. Meeled töötavad ikka kogu aeg siin :) No näiteks kana maisiga, hispaania tortillad, prantsuse kartulipuder hakklihaga ahjus, riis vürtsikate ubadega jne jne. Nii et ka mina üritan siin uusi asju proovida, kuigi eks vanad lemmikud on ka ikka menüüd. Frikadellisupp näiteks. Esimest korda tegin ja isegi frikadellid tegin ise. Ja muidugi oma lemmikut teen ka - hakklihakastet. Kartulipuder on endiselt meie suur sõber. Ja röstitud ahjukartul-porgand ka. Need on suured sõbrad meil kõik. Rääkimata pizzast ja muust heast paremast.

Üks suur sõber on veel – juustukook. Davidile maitseb see väga. Ta üldse on väga suur magusa ja söögi sõber, mis mulle meeldib. Niiet igast koogid ja küpsised on mu mõtteis. Kuigi ma püüan neid mitte väga tihti teha, on igast koogid ja magusad igati vajalikud siin, talv on ja töö ka suht füüsiline, niiet jah.. ;)

Nüüd aga lähen banaanikookosekoogi retsepti otsima, isutab teine :)
Tsutsufrei!

No comments:

Post a Comment