Sunday, June 12

Mud House.

See on koht, kus Merit ja David järgmised 2-2,5 kuud töötavad ja oma talve veedavad. Mud House on üks suurimaid veiniettevõtteid. Ja neil on istandused Blenheimis ja Waiparas, võib olla kuskil veel. Meie oleme siin Waiparas. Jäime siia paikseks. See on Christchurchist u 60km kaugusel, põhja poole. Ja see regioon ongi tuntud just veinide poolest, eriti Pinot Gris. Mis, tuleb tõdeda, on päris hea. Reedel oligi meil ühe meie ülevaataja-ülemuse juures pidu ja sai kohalikke veine proovitud. Mud House veinid pole just kõige paremad, sest siin pigem kvantiteet kui kvaliteet loeb, niiet me püüame hakata väiksemates istandustes veine testimas käima. Ja kuna me töötame Mud House's, on meile proovimised tasuta. Jei! :)

Elame töötajatele mõeldud majas koos kahe prantsuse (Alex, Matthew)ja ühe brasiilia kuti (Lisandro) ning hispaania tüdrukuga (Cristina). Kõik on seljakotireisijad, nagu meiegi. Aga, erinevalt meist, on enamus suured veinihuvilised. No ma olen ka, joomise mõtted. Ja eks ma ikka kogu aeg püüan rohkem ka nende tegemise jm kohta teada saada, aga ega ma neist viinamarjasortidest ja aastatest väga ei tea. Aga nemad siin teavad. Koostis, sort, viljakus, aasta, tegemine, maitsmine jne. Huvitan, olen palju targemaks juba saanud.

Töö iseenesest on kerge. On rida viinamarjataimi, nagu piltidel ka näha, ja meie ülesanne on kaks oksa üleliigsetest ududest ja oksakestest puhastada, lühemaks lõigata ja traatide külge siduda. Ja nii iga päev järgmised paar kuud. Esimene nädal on läbi ja täitsa okei oli. 8h läks mõnipäev kohe nii kiirelt. Aga eks see aeg jääb mingil hetkel ka seisma ja siis tegib igav ja rutiin. Ja oi, parem käsi valutab. Lõikamisest. Ei saa kirjutadagi, tunned, kuidas närvid liiguvad ja valu teevad. Loodame, et käsi sellega varsti ikka ära harjub. Ja loodame, et muskel liiga suureks ei kasva. Muidu olen nagu macho ju.

sellises kohas me elame ja töötame nüüd




üks kord kuus teeme trenni ka ;D


Mis mulle meeldib. Meeldib see, et on soe kodu talveks olemas. Meeldib, et saab küpsetada, leiba teha, kohvi nautida ja lissalt mõnusalt olla. Meeldib, et on teisi meiesuguseid rändureid, kellega saab igast asju ette võtta ja muljeid jagada. Meeldib, et saab raha teenida ja siis kevadel mõnusalt ringi trippida.

Tänaseks veini-Merka aga lõpetab ja soovib teile kuuma ja päikselise suve jätku! :)

1 comment:

  1. Ja, mis on selle koha postiaadress, kus meie kallikene nüd ennast sisse on seadnud?

    ReplyDelete