Saturday, December 18

Autosõit.

Juba hakkan harjuma asjaoluga, et rool asub autos paremal pool ja sina kui kõrvalistuja pead autole lähenema vasakult ja istuma hopsti vasakpoolsele istmele. Kõrvalistujana ajan selle aeg ajalt veel sassi, sõitjana enam mitte ;) Nats võttis harjumist see, et käigukast on sinust vasakul ja suunatuli käib paremalt, aga nüüd on kõik vinks vonks. Endiselt hoian pingsalt meeles, kui pööran kuskile, et "vasakpoolne rida, vasakpoolne rida" ja aeg ajalt ikka kontrollin, kas ikka sõidan vasakul pool teed. Õnneks olen nüüd juba nädalake ise sõitnud, tööle minnes ja tulles, ja asi täitsa oka. Teed ja kurvid ka selged ja täitsa mõnna on öösel üksi kihutada ;)

Üks naljakas asi, mida veel tähele olen pannud, on see, et kui näiteks toa ust või auto ust lukku keerata, siis tuleb võtit keerata hoopis paremale (justkui avaks ust) ja lukust lahti keerates tuleb siis võtit keerata vasakule, nagu keeraks ust lukku. A võib olla see eripära omane ainult sellele majale, kus ma elan, ja sellele autole, mida ma kasutan. Kes seda teab. Tuleb hakata katsetama!

Teine huvitav fakt on see, et siin võib juua ja sõita. Nuh et jood nii 2 pudelit õlut või veini ja siis sõidad pärast koju. Kuigi selle vastu nüüd ka püütakse midagi ette võtta, sest liiklusõnnetusi siin ikka jätkub. Teed on ka päris kurvilised ja sinkavonkalised siin, mis teeb sõitmise palju ägedamaks, aga samas ka ohtlikumaks. Viimasel ajal on surma saanud palju jalgrattureid ja lapsi, kes tee ääres sõidavad või kõnnivad. Väga suur on alkoholi probleem just noorte seas. Vaatame, mis siis selle vastu ette võetakse!

Nüüd aga väike kohv ja söök ning siis tööle tööle.
Tsauka!


Siin üks pilt minust, köögis, mustade nõude vahel hommikukohvi tegemas.

No comments:

Post a Comment